PROGRAM #3 STARTER DESEMBER 2023

bli med på et skreddersydd program for helseteknologiselskaper i vekst

Lege hjerte Photo by Patty Brito on Unsplash

Om EIRA

EIRAccelerator

Er du et selskap i vekst med løsninger innen omsorg, digital helse eller medisinsk teknologi?

EIRA er en skreddersydd akselerator for helseteknologibedrifter i tidlig-vekst. Målet er i bistå bedriftene med industrispesifikk kunnskap, verktøy og nettverk som kan bidra til videre vekst og skalering for selskapene som deltar.

Hvem kan søke?

 • Bedrifter i tidlig vekst med løsninger innen digital helse, omsorgsteknologi eller medisinsk teknologi
 • Bedriftene må ha minimum en MVP med et verifisert product-market fit, men fortrinnsvis med en løsning i markedet
 • Bedrifter med et dedikert team og internasjonale ambisjoner
 • Bedrifter som skal hente kapital i løpet av de neste 6-18 månedene
 • Bedrifter som svarer på en eller flere av FN's bærekraftsmål
EIRA modellen

Program

Hva får du som deltaker i EIRAccelerator?

Programmet går over ca. 6 måneder med oppstart i desember. I programmet får du:

 • VERKTØYKASSE - kunnskap og verktøy for utvikling av solide planer for videre vekst
 • RÅDGIVNING - fra erfarne forretningsutviklere og mentoring fra industriaktører
 • TEST & VERIFISERING - individuelt tilpasset løp som adresserer konkrete utfordringer og styrker verdiforslaget levert av NSCLab
 • NETTVERK OG EKSPONERING inn mot marked, industri og kapitalmiljøer

Deltakeravgift: Kr. 25 000,-

(opprinnelig kostnad for programmet er ca. 100 000,-. Programmet er støttet av Innovasjon Norge og Stiftelsen Teknologiformidling)

Program

Gjennom 6 måneder legger vi opp til aktive digitale samlinger på ulike temaer, blant annet:

 • Kapital for vekst
 • Forretningsmodell og distribusjon
 • Industrielle samarbeid
 • Salg, marked og internasjonal vekst
 • Gründers roundtable - fasilitert mentoring fra erfarne eksperter

I tillegg til de digitale samlingene har vi en fysisk oppstartssamling i Oslo, og et avsluttende opplegg i forbindelse med Digitale helsedager i Bergen i mai 2024.

Utover dette får alle bedrifter et skreddersydd løp i samarbeid med Norwegian Smart Care Lab. Dette opplegget blir tilpasset selskapets behov og utfordringer, innenfor ulike områder:

Hvem er vi?

Valide logo horizontal black rgb

Validé er en topp rangert inkubator med nærmere 30 års erfaring. I tillegg til å være en del av SIVA sitt inkubasjonsprogram fungerer vi også som Tech Transfer Office (TTO) for seks forskningsinstitusjoner i Rogaland, og driver tidlig-fase investeringer gjennom Validé AS (pre-seed) og to fond: Validé Invest 1 og Validé Invest 2 (pre-seed/seed). Validé eier og driver klyngeprosjektet Norwegian Smart Care Cluster med 280 medlemmer fra hele Norge. I tillegg til EIRA kjører Validé jevnlig to egenutviklede program for gründere i start og vekstfase: ITSA Start og ITSA Growth. Validé er en av fire partnere i Gründer Academy (SR-bank).

NSCC Logo

Norwegian Smart Care Cluster er en nasjonal klynge med over 280 medlemmer; store og små bedrifter, kommuner, sykehus, offentlige aktører, brukerorganisasjoner, akademia/FOU-institusjoner og investorer. Klyngen jobber for at vi og våre medlemmer skal ha betydning for utviklingen av bærekraftige helseløsninger for fremtiden. NSCC har NCE status i det norske klyngeprogrammet, og godkjent gullsertifisering i EU sin sertifiseringsordning. Klyngeprosjektet drives av Validé AS.

Norway Health Tech

Norway Health Tech teller nærmere 270 medlemmer. Våre fokusområder er å legge til rette for FoU og industrisamarbeid mellom forsknings-, industri- og helsepersonell. Vi stimulerer og hjelper til med markedsdrevet innovasjon og legge til rette for kliniske studier, testing og verifikasjoner. Vi er med på forretningsutvikling og internasjonal skalering, blant annet gjennom å trekke investeringskapital til Norge.

Team

EIRA teamet brenner for å bidra til at bedrifter innen helse lykkes med å vokse og utvikle seg. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat!

 • Therese Oppegaard

  Rådgiver og leder av EIRA

  Therese jobber til daglig som forretningsutvikler i Validé hvor hun er ansvarlig for vekst- og internasjonaliseringsaktiviteter i Norwegian Smart Care Cluster. Hun har flere års erfaring som prosjektleder for ulike digitaliseringsprosjekter, og har en master i ledelse og entreprenørskap fra England i bunn med videreutdanning innen tjenesteinnovasjon. Therese har ledet utviklingen av EIRA programmet, og fungerer som program- og partneransvarlig i tillegg til rådgiver for selskapene.

 • Marit Hagland

  Rådgiver og leder av Smart Care Lab

  Marit har bakgrunn som ingeniør i mekatronikk og sivilingeniør innen produktutvikling. I tillegg har hun påbygg innen markedføringsledelse og internasjonalisering. Marit var tidligere inkubatorleder i Validé, og har mest erfaring med å jobbe med selskaper som utvikler helseteknologi. Hun har ledet helsesatsingen i både små og store selskaper. Nå har hun landet i sitt rette element, og hjelper selskaper i test- og innovasjonsfasen gjennom sitt arbeid som leder av Norwegian Smart Care Lab.

 • Sahra Krokedal

  Prosjektleder

  Sahra har en bachelorgrad i sosialt arbeid fra Høgskolen i Innlandet. Hun har erfaring innenfor eldreomsorg, rusomsorg og omsorg for beboere med psykisk utviklingshemning. Hun har i tillegg en mastergrad i endringsledelse fra Universitetet i Stavanger, og er spesielt interessert i gode implementeringsprosesser. I Norwegian Smart Care Lab ønsker hun å bidra til at bedrifter får testet sine løsninger i en realistisk kontekst.

Partnere

I EIRA samarbeider vi tett med partnere. Her er noen av våre partnere (og flere står på trappene):

Referanser Hva sier tidligere deltakere?

Les hva deltakerne fra de to siste programmene sier etter sin deltakelse i EIRA:

"EIRA har gitt oss merverdi gjennom at vi har utviklet en bedre kapitalstrategi, fått bedre oversikt over verdivurdering og et større nettverk innen helse. Å være en del av akseleratoren har gitt rom til å tenke utenfor boksen." - Solvor Ø. Magi, CEO for Lifeness
Les mer om hvordan Lifeness sikret 30 MNOK i investeringskapital her.
"I en fase hvor det var sentralt å profesjonalisere bedriften EIRA inn mot helsemarkedet var det nyttig å delta i EIRA. Det er mye verdi i å møte andre selskaper som er i lignende situasjoner som vår, og erfaringsutveksling gir mye verdi" - Ingvald, Grasp
"

Neste program starter 14. desember